Upravljanje finansijama

Ne dozvolite da finansije upravljaju Vašim poslom, upravljajte finansijama na pravi način i maksimalizujte svoje poslovne performanse, povećajte profitabilnost i povraćaj na ukupno uložena sredstva. Pronalaženje optimalne finansijske strukture i izvora finansiranja je strateški cilj kome svako preduzeće treba da teži. Smanjenje troškova finansiranja, eliminisanje internih slabosti i gubitaka, bolje iskorišćenje postojećih izvora finansiranja, mogu značajno uticati na Vaše poslovanje i generisanje neophodnih obrtnih sredstava.

Veoma bitan segment u poslovanju klijenta zauzima svakodnevna finansijska komunikacija sa bankama. Finansijsko savetovanje klijenata, komunikacija i kvalitetan odnos koji izgrađujemo sa poslovnim bankama u velikoj meri može da olakša i unapredi Vaše poslovanje. Pregovore sa bankama treba da radi osoba koja se dobro razume u bankarske usluge, i načine poslovanja banaka i aktuelne cenovnike bankarskih usluga.

Srednja i mala preduzeća prepuštena su sama sebi u organizaciji finansijskog portfolia. Vlasnici preduzeća traže pojedine usluge od banaka za čiju je realizaciju ponekad potrebno više vremena, zbog neorganizovanosti i nemogućnosti da se u kratkom roku poslovnoj banci prezentiraju adekvatne informacije o klijentu i projektu koji je predmet zahteva. Banke u navedenim slučajevima teže da dobiju maksimalan profit, a klijentima je važno da dobiju traženu uslugu ne misleći mnogo o tome da li su možda navedenu uslugu mnogo platili i da li navedena usluga može u određenim situacijama da postane i kamen spoticanja za posao koji vode.