Računovodstvo

Strateški princip rada RFK Lazović je da bude proaktivan sa klijentima, i da na pravi način prezentuje ulogu računovodstva u poslovanju bilo kog privrednog subjekta. Naša usluga se temelji na definiciji američkog udruženja javnih računovođa, koje računovodstvo opisuje kao: „ Nauka o beleženju poslovnih transakcija i prenošenje rezultata licima koja moraju doneti odluku ili dati ocenu“.

Mi računovodstvo shvatamo kao jednu od funkcija upravljanja koja svojim informacijama pomaže planiranje, praćenje i kontrolu poslovanja. Najvažnija svrha dobrog računovodstva je da učini poslovanje razumljivim, jer ako znamo šta se u poslovanju događa bićemo u stanju i da preduzimamo adekvatne akcije.

Ukoliko Vam je neophodno računovodstvo koje je prevashodno okrenuto Vama, kao nosiocu posla onda ste na pravom mestu. Finansijsko računovodstvo po svojoj prirodi, prezentovanjem godišnjih finansijskih izveštaja mora da proizvede podatke o ostvarenom poslovanju za eksterne korisnike, kao što su državni i poreski organi. Mi akcenat stavljamo na poreski i računovodstveni konsalting, usmeravamo klijente ka optimizaciji poreskog bilansa i zajedno tražimo najpovoljniji način poslovanja. Osim Vas, dobar računovođa najbolje poznaje poslovanje Vašeg preduzeća, što u kombinaciji sa znanjem iz oblasti računovodstva, finansija i poreza mora dovesti do značajnih ušteda u Vašem poslovanju.